Ce au ajuns unele ceasuri?

02:41:00
Ceasuri BestWatch
Traim intr-o lume in care oamenii cauta mereu noul in lucrurile vechi si vechiul in lucrurile noi. Acestia nu s-au gandit deocamdata ca pot gasi ambele variante la un singur obiect, si anume...ceasul.
Ceasul este un instrument care ne indica ora, minutul si secunda, care a fost descoperit cu mult timp in urma si si-a pastrat valoarea pana la ora actuala. Aceasta industrie s-a dezvoltat si ea foarte mult, la fel precum celelalte, modelele devenind tot mai variate iar tehnologia cunoaste un alt nivel. Ceasurile din trecut aveau o curea de piele simpla iar cadranul era metalic si de culoare alba. Nu exista baterii la ceas, acestea functionand mecanic pe premisa: "il intorci o data", functioneaza 24 de ore.
In prezent, ne putem bucura de o gama foarte variata de ceasuri. Putem gasi ceasuri barbatesti model nou cu curea metalica sau din silicon, cadranul poate fi de orice culoare iar "alimentarea" se face pe baza unei baterii. De asemenea, daca vrem sa fim "in ton" cu tehnologia, putem alege un ceas cu un afisaj digital sau afisaj cu tehnologie LED. Acest lucru face ca ora si minutul sa fie vizibile si pe timpul noptii.
Revenind la intrebarea din titlul articolului: Ce au ajuns unele ceasuri? Inainte, acestea erau o necesitate. Oamenii cumparau ceasuri din dorinta de a stii cat e ora. La ora actuala, unii dintre noi cumparam ceasuri pentru ca asa e la moda si incercam sa asortam ceasul cu imbracamintea. A devenit ceasul o fita peste noapte sau un element de nelipsit din garderoba noastra? Am auzit expresia: "Barbatii par mai masculini daca poarta la un sacou un ceas de firma la mana". Aceste cuvinte le-am auzit din gura a doua femei care vorbeau la statia de metrou Unirii in Bucuresti. Oare, asa sa fie?
Daca stam bine sa ne gandim, in prezent, avem la dispozitie ceas pe telefon, de ce mai purtam ceas la mana? Oare chiar au devenit ceasurile de mana, de la necesitate, la statutul de accesoriu?
Nu stiu raspunsul la aceasta intrebare. Astept sa mi-l dea cititorii acestui articol. Eu am purtat intotdeauna ceas la mana pentru ca-mi place sa port si pentru ca nu-mi place sa bag mana in buzunar sa scot telefonul de fiecare data cand am nevoie sa stiu cat e ceasul. Uneori devine stresant acest lucru, mai ales ca am momente de nerabdare si privesc la ceas din doua in doua minute. Ce ar fi sa scot si sa bag telefonul in buzunar din doua in doua minute?

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.