Gandurile unui fost fumator

10:54:00
      Astazi vorbim despre tigari... Sa nu credeti ca incurajez consumul de tigari fiindca nu o fac. Sunt total impotriva fumatului. Nu am nimic cu persoanele care fumeaza, este alegerea lor, dar exista persoane care-i influenteaza pe cei din jur sa se apuce de fumat. Dragilor, nu este sanatos. Si daca  nu e sanatos, ce? Vorbim degeaba despre sanatate, nu? Nu ne intereseaza de noi, de viata noastra si de viitorul nostru. Aaaa, ba da...de viitor ne intereseaza. Pai, stai putin... si fumatul tine tot de viitorul tau.     
      Viitorul tau inseamna si sanatatea ta. Gandeste! Admir persoanele care s-au lasat de fumat dar si mai mult persoanele care nu se-apuca de fumat. Bineinteles ca sunt impotriva alcoolului, drogurilor si tot ce ne afecteaza sanatatea. Conform ultimelor statistici, numarul persoanelor fumatoare creste alarmant de la an la an cat si numarul de bolnavi de cancer pulmonar si numarul de decese. Ne aflam deja intr-o zona rosie, dar incotro ne-ndreptam? Imi e teama sa ma gandesc cand vad adolescenti de  o varsta frageda care chiulesc de la ore pentru a trage un fum pe ascuns pe terenul scolii sau pe la toalete. Convingerea acestora de a consuma tutun tine de impactul imaginii tigarilor asupra lor.           
       Consider ca familia este prima vinovata! Tata fumator, mama fumatoare...copilul, cum? Logic! Tot fumator. Acesta isi fixeaza cateva modele in viata, primele modele din viata fiind chiar parintii acestuia, acestia reprezentand centrul universului sau, iar daca parintii fumeaza, acestia vor copia ceea ce vad la parinti, crezand ca e bine. Alti factori ii reprezinta: anturajul, felul cum sunt promovate tigarile, factori ce tin de activitatea mentala a copilului si alti factori externi. Vorbind despre persoanele care au reusit sa se lase de fumat...BINE AU FACUT. Unii au reusit sa se lase deodata de fumat, altii au reusit sa se lase de fumat prin fumat. Cum? Folosind tigarile electronice. Da, ei au vazut in aceste tigari un mijloc de a se lasa treptat de fumat. Nu conteaza metoda, conteaza rezultatul final. Sunt persoane care au renuntat definitiv la tigarile clasice prin cele electronice. In urma unui calcul realizat de mine, lunar cheltuiam aproape 300 de lei pe tigari. Cu 120 lei pe luna, imi cumpar lichide pentru tigara electronica, asta insemnand o economie de 180 lei pe luna.
       Din perspectiva mea, tot tigari sunt...e un rau cu mai putin rau, dar rezultatul e acelasi, deci... nu recomand. Fratilor, daca aveti ''bani de ars'', aruncati-i in foc, nu bagati fum in voi, parerea mea de nefumator. Aveti grija de sanatatea voastra si pretuiti-o, nu va bateti joc de ea si nu lasati un viciu sa puna stapanire pe voi.

Niciun comentariu:

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.

Un produs Blogger.