joi, 30 martie 2017

Utilizarea casnica a motoarelor hidraulice

      Traim intr-o era sistematizata aproape complet, in care masinile create de om indeplinesc sarcinile omului cu o precizie ridicata. Asa se face ca unele sarcini care sunt imposibil de realizat pentru om, sunt astazi, realizate de sisteme inteligente dotate cu motoare hidraulice.
    Misiunea acestora nu poate fi realizata de om nici prin cele mai mari eforturi. Pentru cei care nu stiu un bob de mecanica, motoarele hidraulice ajuta la pomparea lichidului intr-un circuit.
Cel mai simplu exemplu in care ne confruntam cu un motor hidraulic este frigiderul, pe care-l avem cu totii, in bucatarie. Motorul hidraulic al acestuia ajuta freonul sa fie impins in intregul circuit al aparatului pentru a se realiza racirea.
       Acest tip de motor este folosit in marile industrii globale, devenind una din cele mai utile inventii create de om in procesul de sistematizare.
      Imi amintesc ca, in clasa a IX-a, am inceput sa invat si sa ne fie explicat, la ore, despre motorul hidraulic, urmand un liceu cu filiera tehnologica, desi pare o "piesa" atat de simpla, misiunea acesteia a revolutionat lumea mecanicii.
       Fara existenta acestui motor, astazi nu ne-am mai putea bucura de frigidere, masini auto si multe altele. Ceea ce vedem astazi cu ochiul liber, mare parte, nu ar mai exista. Ti-ai imagina viata fara toate lucrurile cu care deja te-ai obisnuit?
      Ca simpli utilizatori, nici nu stim de existenta acestuia in locuintele noastre, dar ne folosim de realizarile motorului hidraulic. Este unul din putinele motoare care are o rezistenta la suprasarcina mult mai ridicata, capabil sa "lucreze in conditii de stres", la un nivel de temperatura destul de ridicat cat si destul de coborat.
       Lasand sistematizarea putin la o parte, informarea este gratuita si consider ca este de datoria noastra sa intrebam, sa cautam, sa aflam mai multe informatii despre lucrurile care ne inconjoara.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Fara insulte, jigniri sau amenintari! Orice mesaj care nu se supune regulamentului va fi sters.